Nieuws | Funding Groep

Nieuws

SLIM subsidie – voor leren en ontwikkelen in MKB


De Rijksoverheid heeft vanaf maart 2020 een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen!

SLIM staat voor ‘Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in -ondernemingen’. Het doel van de regeling is om het leren en ontwikkelen binnen het mkb te stimuleren.

In het mkb ligt vaak minder de nadruk op het leren en ontwikkelen van medewerkers, omdat werkgevers hier niet altijd de tijd, kennis of middelen voor hebben. De nieuwe SLIM-regeling moet hier verandering in brengen.

Wie kan de subsidie aanvragen?

  • Elke mkb ondernemer
  • Grootbedrijven uit de landbouw, horeca en recreatiesector
  • Samenwerkingsverbanden in het mkb, zoals O&O-fondsen, branche organisaties, werkgeversverenigingen en werknemersverengingen.

Wanneer komt u in aanmerking?   

De SLIM-subsidie is beschikbaar voor de volgende initiatieven:

  • Het toetsen van een onderneming op de scholingsbehoefte. Doel: het opleveren van een opleidings- of ontwikkelplan
  • Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers in de onderneming
  • Het ondersteunen en begeleiden bij ontwikkel- of invoeringsplannen, deze zijn gericht op het verbeteren van kennis, vaardigheden en beroepshouding
  • Het aanbieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel van de derde leerweg (geen bol of bbl) bij een erkend leerbedrijf

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

De overheid stelt € 48 miljoen per jaar ter beschikking voor de SLIM-regeling in de periode 2020-2022. Als ondernemer ontvangt u per aanvraag maximaal € 24.999,- aan subsidie. Indien de subsidie in samenwerkingsverband wordt aangevraagd, geldt er een maximale subsidiebijdrage tot € 500.000,-.

Wilt u meer informatie over de SLIM-subsidie?

Neem dan gerust contact met ons op via 0884600500 of info@funding.nl. Lees hier meer over de subsidie op de website van Rijksoverheid.

Neem contact op

Snel contact opnemen? Klik dan op de button hieronder!

Contactformulier