Portfolio | Funding Applicatieontwikkeling

Startersbeurs Nederland

Wij hebben voor het project Startersbeurs, dat zich richt op pas afgestudeerde jongeren tussen 18 t/m 26 jaar, een webapplicatie ontwikkeld. Door deze webapplicatie is het procesmanagement en administratieve belasting minimaal. De webapplicatie heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de Startersbeurs dat beschikbaar is in 150 gemeenten. Daarnaast hebben wij ook de vormgeving en bouw gedaan van de website.

Wat biedt de Startersbeurs?

Het project Startersbeurs is in 2013 opgericht omdat het door de economische situatie moeilijk was voor gediplomeerde jongeren om een baan te vinden.

Met de Startersbeurs kunnen afgestudeerde jongeren op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden, 32 uur per week, werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau. Elke maand ontvangt een starter hiervoor van de werkgever een vergoeding van minimaal 500 euro per maand.

Voor wie?

De Startersbeurs is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar die klaar zijn met school maar geen baan in de richting van hun opleiding kunnen vinden. De criteria qua opleidingsniveau en of een uitkering is toegestaan kunnen per gemeente verschillen.

Startersbeurs is een idee ontwikkeld door de Tilburgse hoogleraar Ton Wilthagen (Tilburg University) en jongerenvakbond CNV. Ondertussen hebben al duizenden jongeren hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot en verbeterd met de Starterbeurs. Een onderzoek van Tilburg University toont aan dat 61 % van de jongeren uiteindelijk een contract aangeboden krijgt na afronding of tijdens hun Startersbeurs.

Voor meer informatie ga naar: www.startersbeurs.nu

Neem contact op

Snel contact opnemen? Klik dan op de button hieronder!

Contactformulier